A CBD-s kenderkivonat szedése pozitívan befolyásolta a HDL-koleszterinszintet

cukrovka

Egy randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollos vizsgálat kimutatta, hogy a CBD-ben gazdag kenderkivonat módosította a HDL-koleszterinszintet túlsúlyos önkéntes tesztalanyoknál.

A HDL-koleszterint “jónak” nevezik, és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának fontos mutatója. A tanulmányt az egyesült államokbeli Stowban működő Alkalmazott Egészségtudományi Központ kutatói végezték.

Összesen 65 egészséges, túlsúlyos férfi és nő hat héten keresztül placebóval (olívaolaj) vagy hatvan milligramm kenderkivonattal töltött lágy gélkapszulát szedett a reggelinél. A kenderkivonat tizenöt milligramm CBD-t tartalmazott.

Az önkénteseket egy sor vizsgálatnak és tesztnek vetették alá (vérnyomás, koleszterinszint, alvásminőség, fizikai és szellemi teljesítmény és még más vizsgálatok). A kenderkivonat formájában CBD-t szedő csoportban a HDL-koleszterinszint megváltozott.

Ezenkívül a CBD-csoport önkéntesei javulást tapasztaltak az alvásban, a stresszoldásban vagy az életörömben. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy az egészséges emberek jól tolerálják ezt a táplálékkiegészítőt.

Forrás: magazín-konopi.cz

Vélemény, hozzászólás?